More Project Information

Sepuvelda Basin Sports Complex Field House

Van Nuys, CA Lake Balboa / Van Nuys

  • Client : City of Los Angeles
  • Size : 1,610 SF
  • Completion Date : 2012
  • Project Type(s) : Recreation

BEYOND THE STATS

  • The field house is located in a large sports complex and community park and contains office space, restrooms, and storage areas. It serves as a meeting place as well as a gateway to the park, which contains open space and sports fields.
  • The design for this project is an exploration of one’s transition through an exterior space, and the impact of form on that experience. The procession through the center aisle of the Field House is a transition from an urban context into the lush, tree-filled parkland, and the use of utility poles sculpts this entry space.
  • Inspired by Richard Serra’s use of massive forms to shape the procession through a space, the poles’ gentle undulation evokes the experience of walking through a forest in the presence of the wind, acknowledging a harmonious relationship between vertical elements and invisible forces.
NEIGHBORHOOD FAVORITE : Sepulveda Basin Wildlife Reserve

All Projects